(cofraj izolant ICF)
U=0,27 W/m²K
U=0,12 W /m²K
Îmbinări precise: Elementele sunt proiectate cu îmbinări precise care împiedică asamblarea incorectă.
Ghidaje și marcaje: Fiecare element are ghidaje și marcaje clare pentru a facilita montajul corect.
Greutate redusă: Materialele folosite sunt suficient de ușoare pentru a permite manipularea facilă de către o singură persoană.
Manipulare ergonomică: Designul elementelor permite o prindere și manipulare ergonomică.
Datorită designului simplu și intuitiv, elementele pot fi montate rapid, reducând timpul de construcție.
Instrucțiuni clare: Fiecare set de elemente vine cu instrucțiuni clare și detaliate pentru asamblare.
Elementele sunt disponibile în dimensiuni modulare, adaptabile pentru diferite proiecte.
Elementele sunt concepute pentru a fi compatibile cu diverse sisteme de construcție.
Materiale de calitate:
Folosim materiale durabile și de înaltă performanță pentru a asigura longevitatea și eficiența energetică a construcției.
Rezistență la factori externi: Elementele sunt rezistente la intemperii și factori de mediu, menținându-și proprietățile de izolare în timp.
Prețul elementului de zidărie ICF este același cu prețul caramidă + 6 cm termoizolație, deci NU este mai scump decat elementul tradițional de zidărie izolat termic. Execuția sa este însă mai ieftină, deoarece zidăria este un proces de lucru care deja ne oferă un perete izolat termic, în timp ce termoizolarea pe cărămizi presupune mai multă forță de lucru și mai mult timp. Costurile mecanice ale unei case ICF sunt cu aproximativ 10% mai favorabile decât cele ale caselor construite din materiale tradiționale.
Conductele cu diametru mai mare (110, 125 mm) se recomanda a fi plasate în zidărie, chiar înainte de betonare. Țevile cu diametru mai mic și firele electrice pot fi direcționate în caneluri făcute cu un cuțit de căldură.
Cuțitul de căldură poate tăia o canelură foarte precis, din canelarea unei case unifamiliale se generează doar 2-3 saci de deșeuri, față de canelarea tradițională a cărămizii, unde se generează aproximativ de zece ori mai mult.
Sistemul de clădire cu cofraje din neopor izolante ICF este potrivit în special pentru încălzirea prin perete. Izolarea termică în spatele țevilor de încălzire îmbunătățește eficiența încălzirii, țevile sunt acoperite cu gips-carton sau ipsos.
Mulți antreprenori și designeri lucrează cu structura ICF. Casa Avantaj își asumă planificarea și construcția la orice nivel, chiar la cheie, cu garanții de calitate și preț!
La cheie, aproximativ, o casă de familie cu o suprafața de 140 m2 poate fi construită în 3-4 luni, în functie de complexitate. Structura peretelui în sine în 7-10 zile.
Casele făcute cu tehnologia ICF sunt etanșe, astfel impunându-se folosirea unui sistem de ventilație mecanică care asigură constant aer proaspăt fără să deschizi ferestrele.
Polistirenul este greu de ars și se autostinge. Nu alimentează arderea, materialul său poate fi topit doar cu o sursă de foc străină. Dacă sursa de foc este îndepărtată, după câteva secunde arderea sau topirea materialului se oprește. Miezul portant al pereților ICF este din beton, care este realizat din material incombustibil.
Cofrajele din neopor (polistiren grafitat) sunt tratate cu un material ignifug care reduce foarte mult propagarea focului în caz de incendiu și care asigură autostingerea dacă sursa de foc este eliminată. Totodată, pereților construiți li se aplică o tencuială umedă sau uscată care asigură rezistența suplimentară la foc.
Polistirenul NEOPOR nu conține elemente dăunătoare sănătății. Valoarea radiației radioactive a polistirenului este 0! Materialul îndeplinește, de asemenea, așteptările foarte mari ale autorităților sanitare din UE. De exemplu, alimentele sensibile precum peștele proaspăt, untul sau prăjitura cu smântână nu pot fi introduse în ambalaje care conțin arome sau substanțe nocive, chiar dacă concentrația lor este neglijabilă, în acest scop poate fi folosit și polistirenul.
Biotest: Albinele – care au un sistem imunitar de 1000 de ori mai sensibil decât oamenii – încep să producă miere mai devreme în stupii de polistiren decât în stupii tradiționali din lemn, ceea ce indică o mai mare vitalitate și sănătate.
Dacă clădirea este construită profesional, nici rozătoarele, nici insectele nu au acces la polistiren, care oricum nu este preferatul lor, nefiind hrana lor. Producătorul german al materiei prime BASF garantează neutralitatea biologică a materialului. Nu sunt deteriorate de rozătoare sau insecte.
Primele case germane au fost construite la începutul anilor 1960, care au rămas nedeteriorate de atunci. Nici cel mai mic semn de îmbătrânire nu poate fi detectat pe izolația din polistiren construită în cele mai vechi case. În timpul cercetărilor, testele de laborator au simulat condiții care corespund unei perioade de aproximativ 100 de ani, dar nici atunci nu au apărut semne de îmbătrânire. Rezultat: după instalarea profesională, spuma tare din polistiren este durabilă la nesfârșit. În cazul structurii ICF ProKoncept, miezul de beton portant este acoperit cu izolație groasă pe ambele părți. Acest lucru protejează betonul de diferențe mari de temperatură și de alte efecte dăunătoare cauzate de vreme.
Elementele structurale tradiționale sunt foarte grele și este necesar un lift sau o macara pentru a le deplasa. Deplasarea cofrajului de termoizolație ICF nu necesită nicio mecanizare, greutatea proprie de 1-1,5 m3 este de doar 15-20 kg.
Plăcile sunt fabricate pe baza cerințelor individuale, sunt gata în 2-4 săptămâni și pot fi instalate imediat după producție.
Deoarece placa este izolată termic, conductele de încălzire prin pardoseală pot fi amplasate direct pe betonul structural. În cazul izolației fonice, așezați mai întâi materialul de izolare fonică și folia pe placa de beton, apoi puneți plasa de fier sau placa de sistem, conductele de încălzire, iar la final betonul de pardoseală și în final învelișul.